Morali i çarmatosur i deputetëve me kobure në brez

strazimiri me armeMe leje, pa leje, me të drejtë, pa të drejtë, 3 ditë apo një muaj… nuk më interesojnë fare. Deputeti Gent Strazimiri mund të ketë një mijë arsye për të cilat të ndjejë nevojën e një arme. Por vetëm ideja e një parlamentari me kobure në brez më duket bezdisëse. Jetojmë në vitin 2016, jo në kohët e Far West. Nëse një deputet ndjehet i kërcënuar mund të kërkojë ndihmën e autoriteteve që ta pajisin me eskortë, të punësojë privatisht një truprojë e të tjera zgjidha që nuk ja vlen të rreshtohen.

Në Itali, Mafia kërcënon prej shumë vitesh gazetarin dhe shkrimtarin Roberto Saviano për faktet që ka denoncuar në librat e tij. Nuk e kemi parë ndonjëherë të mbajë një kobure me vete.

Një deputet i Republikës nuk mund të qarkullojë me armë në brez, është një shije tepër e shëmtuar. Në këtë mënyrë, pyetja çfarë i bashkon Armando Prengën dhe Gent Strazimirin?, tashmë ka një përgjigje: koburja në brez. Pak rëndësi kanë motivet, pak rëndësi ka që mes tyre mund të ekzistojnë një mijë dallime.

Dhe kjo vlen për cilindo përfaqësues të popullit në Parlamentin e Republikës së Shqipërisë. Ligjbërësit nuk mbajnë armë. Të tjerat janë justifikime.

Groteske, më pas, bëhet situata, kur Partia Demokratike shpërndan një njoftim për shtyp si ky më poshtë.

PD Strazimiri

0 comments

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

%d bloggers like this: