Një administrator për qytetarinë

IMG_1264Eshtë rruga Shyqyri Ishmi por mund të jetë çfarëdo rrugë tjetër e Tiranës. Këtë foto e kam shkrepur nga dritarja e shtëpisë time por jam i sigurt se e njëjta skenë mund të përsëritet edhe poshtë pallatit tënd. E kisha postuar fillimisht në Snapchat, por vendosa ta hedh edhe këtu pasi, ndryshe sa shkruaja atje, duke e menduar më shumë, nuk është vetëm çështje e kulturës së individëve.

Ndonëse jam i sigurt se ata që hedhin qeset e plehrave në këtë mënyrë janë të njëjtët që nuk paguajnë kuotën për riparimin e pompës së ujit (ku dhe a dreqin lahen?), të njëjtët që ankohen për zhulin publik, trafikun, kaosin apo “qentë e rrugës që o zot na e shpifën”, problemi qëndron te fakti se ende nuk dimë të jetojmë në komunitet.

Sigurisht, ka edhe doza të forta arrogance dhe paedukate kur mendon se ta çojnë komshinjtë qesen te kazani i plehrave. Por e njëjta gjë përsëritet kur fqinjët e mi (njësoj dhe të tutë) largohen nga apartamenti i marrë me qera, duke ngarkuar në kamion çfarë u duhet ende e duke “harruar” në hyrje të pallatit ndonjë një kuti, poltronë, dyshek… etj, të vjetëruar që s’të bën më punë. Taksirati i gomerëve që do të vazhdojnë të jetojnë aty!

Administratorët e pallateve mund të ndihmonin në të tilla situata, por të gjithë e kanë pranuar se ligji për funksionimin e tyre ka dështuar tashmë. Bashkia e Tiranës ka njoftuar se do të nisë çertifikimin dhe liçensimin e administratorëve, që në vetvete nuk duket diçka e keqe. Ka ende shumë pallate pa një administrator, qoftë edhe formal, por nuk e di a mjafton për të “detyruar” qytetarinë dhe respektin për të tjetrin, me të cilin ndan të njëjtën ndërtesë, të njëjtën lagje.

0 comments

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

%d bloggers like this: