“Desktop is the new print”

“Desktop is the new print. It’s static, one-dimensional and it’s slowly becoming more and more marginal to our business.”

Lisa McLeod, FT.com’s head of operations

Nuk ka perse te me besoni mua, jua thote edhe Financial Times qe 62% e lexuesve te saj dixhitale vijne nga telefonet e tabletat dhe vetem 38% nga desktop.

Konfirmon edhe comScore me te dhenat per trafikun online ne SHBA. Ajo viza blu ne renie eshte desktop, ato portokallite ne rritje jane mobile dhe aplikacione.

Nuk habitem qe e quajne nje ndryshim dramatik. Nderkohe qe ende editoria po lufton per te gjetur nje model te suksesshem biznesi per mediat online, kapen te papergatitura nga shperthimi mobile. Te hutuar siç jane, dyshoj se do t’i vene re paralajmerimet qe gjenden edhe ne linkun me siper per teknologjine “wearable” qe rrezikon te kete impakt edhe ne boten e lajmit.