Marshimi ende nuk ka mbaruar!

obama-pettus-bridge

“Fifty years from Bloody Sunday, our march is not yet finished, but we’re getting closer.”

Në fund të urës Edmund Pettus, në qytezën Selma, Alabama, Presidenti amerikan, Barack Obama, mbajti atë që është cilësuar një fjalimet më të mira të karrierës së tij. Në të njëjtin vend, më 7 mars 1965, policia dhe një vullnetarët sulmuan 600 persona që protestonin për të drejtat e afroamerikanëve si dhe për vrasjen e një aktivisti. Eshtë një nga momentet më të rëndësishme të betejës për të drejtat civile në Amerikë, që shtyu atëherë Presidentin Johnson të aprovonte “Voting Rights Act”, ligjin që ndaloi diskriminimin elektoral mbi baza raciale.

Këtu transkriptimi i fjalimit, për të cilin analistët thonë se Obama do të preferonte që të mbahej mend.

Poshtë, një video me pikat më të rëndësishme dhe një tjetër me fjalën e plotë.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NVAZp1j0tKc