Amnistia e munguar, miqësia e konfirmuar dhe zonat e (pa) mbrojtura

Miqësinë me Italinë e konfirmuam, edhe me vota opozitare, duke miratuar marrëveshjen që lejon fqinjin përballë Adriatikut, të menaxhojë në territorin shqiptar flukset migratore që nga Afrika synojnë brigjet e tij. Europës i bëmë edhe moral se si duhet të sillet në tilla raste, por nuk e dëgjuam për zonat e mbrojtura të territorit, duke… Continue reading Amnistia e munguar, miqësia e konfirmuar dhe zonat e (pa) mbrojtura

Adriatik Lapaj dhe sfida për të bërë Shqipërinë

“Shqipëria Bëhet” quhet lëvizja politike e Adriatik Lapaj, zyrtarizuar pak ditë më parë në Tiranë. Një dëshirë e mirë e shprehur me një emër të gjetur të formacionit, por për momentin vetëm kaq. Si bëhet Shqipëria dhe kush e bën atë, mbeten dilemë thelbësore. Sipas Lapajt, “Shqipëria bëhet nëse duan shqiptarët”. Një hezitim që duket… Continue reading Adriatik Lapaj dhe sfida për të bërë Shqipërinë

Nuk ka ndërmend të largohet

Mesazhi i një fjalimi të gjatë, shoqëruar me ndryshimet në Qeveri dhe kupolën drejtuese të PS, ishte përpjekja e Edi Ramës për t’i thënë Asamblesë së partisë që drejton, se nuk ka ndërmend të hapë krahun e të largohet shpejt nga drejtimi i saj. Kjo ishte edhe tema për të cilën biseduam të hënën në… Continue reading Nuk ka ndërmend të largohet

Politika me podcast në fushatë, për të shmangur filtrat e medias tradicionale

Në çdo fushatë zgjedhore politikanët mundohen të gjejnë ndonjë risi në komunikimin me qytetarët, që besojnë se do të bëjë mrekullinë në rezultatin që do të marrin në kutitë e votimit. Podcast quhet e reja e këtij viti. Edi Rama ishte i pari që e njoftoi, ndërsa Sali Berisha u detyrua të tregonte se idenë… Continue reading Politika me podcast në fushatë, për të shmangur filtrat e medias tradicionale